U čast 20. obljetnice samostalnosti Slovenije i dana slovenske vojske, veleposlanstvo Republike Slovenije u Republici Hrvatskoj u suradnji s Poslovnim klubom slovenskih i hrvatskih gospodarstvenika i Slovenskoga doma, 15. lipnja je na Cvjetnom trgu u Zagrebu priredilo koncert slovenske vokalne skupine Perpetuum Jazzile.

“Veseli nas što povodom tako svečanog događaja kao što je 20. obljetnica nastanka slovenske države, u glavnom gradu Hrvatske imamo prigodu čuti najveći slovenski pop i jazz vokalni sastav. Koncert je dar slovenskoga veleposlanstva i poslovnoga kluba gradu Zagrebu, njegovim žiteljima i svim našim hrvatskim prijateljima u povodu zajedničkog 20. rođendana Slovenije i Hrvatske” rekao je slovenski veleposlanik u Zagrebu, Vojko Volk.

Nakon slovenske i hrvatske himne pozdravne govore održali su predsjednik Poslovnoga kluba slovensko-hrvatskih gospodarstvenika Ignac Rupar, predsjednik Saveza slovenskih društava u Hrvatskoj Darko Šonc, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, izaslanik predsjednice Vlade RH Jadranke Kosor, ministar kulture Jasen Mesić i veleposlanik Republike Slovenije u Hrvatskoj Vojko Volk.

Mnoštvo ljudi na Cvjetnom trgu veselo je plesalo i snažnim pljeskom pozdravljalo mlade glazbenike Perpetuum Jazzila. Članovi i predstavnici slovenskih društava u Hrvatskoj, Slovenskoga doma, predstavnici nacionalnih manjina i naši sugrađani uživali su u plesnim ritmovima, vrhunskoj zabavi, zaraznom veselju i pozitivnoj energiji odličnog pjevačkog zbora mladih Slovenaca, slušajući privlačni izbor jazz i popularne glazbe. Nezaboravna večer završila je ovacijama i druženjem do ranih jutarnjih sati.

Slovenska vokalna skupina Perpetuum Jazzile na Cvjetnom trgu u Zagrebu

Slovenska vokalna skupina Perpetuum Jazzile na Cvjetnom trgu u Zagrebu