U gradskom poglavarstvu održana je konstituirajuća sjednica Vijeća slovenske nacionalne manjine Grada Zagreba (VSNM GZ) za mandatno razdoblje 2023.-2027., kojoj su nazočili članovi izabrani 7. svibnja na izborima za članove vijeća i predstavnika nacionalnih manjina u jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave.

Sjednicu je otvorio zamjenik zagrebačkog gradonačelnika, Luka Korlaet i pozdravio sve prisutne. Između ostalog istaknuo je: „Današnjim konstituiranjem Vijeća slovenske nacionalne manjine Grada Zagreba u 6. mandatu nastavlja se proces suradnje slovenske nacionalne manjine u upravljanja lokalnim poslovima Grada Zagreba i međusobne suradnje u ostvarivanju manjinskih prava, koja su sastavni dio ljudskih prava i visoko su na ljestvici prioriteta u Zagrebu.”

Darko Šonc će i u ovom mandatu predsjedati Vijećem slovenske nacionalne manjine Grada Zagreba, a njegov zamjenik je, kao i u prošlom mandatu, Silvester Kmetić. U ime Grada Zagreba i Odjela za nacionalne manjine te Sektora za međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo, Tanja Horvatin čestitala je svim novim članovima na novom mandatu i poželjela im puno uspjeha u radu. (akm)

Više u Novom odmevu 82.

Članovi VSNM GZ na konstituirajućoj sjednici u gradskom poglavarstvu. Foto: Denk / MZ