U organizaciji Vijeća slovenske nacionalne manjine Grada Zagreba, obilježen je Dan reformacije. U Slovenskom domu je o malo poznatim zanimljivostima o ocu slovenskog jezika Primožu Trubaru govorio Andrej Perhaj iz Javnega zavoda Trubarjevi kraji iz Velikih Lašča. Mogla se razgledati i izložba varenih metalnih skulptura pod nazivom Kolesarska srečanja kipara Aleksandra Arhara.

Andrej Perhaj je govorio o veličini i značenju Primoža Trubara, tom velikanu slovenske povijesti koji nam je već u 16. stoljeću darovao prvu knjigu i cijeli svoj život posvetio “lubim Slovencima”.

Upravo ljepota Trubareva kraja i značajne ličnosti slovenske povijesti koje potiču iz tog dijela Slovenije nadahnule su kipara Aleksandra Arhara. Stvorio je varene metalne skulpture koje prikazuju poznate osobe iz Trubareva kraja i kulturnu baštinu s kojom se može sresti biciklist putujući Mišjom dolinom i okolicom Velikih Lašča. O svakoj od njih, fikciji koja iz njih proizlazi i ljepoti prirode Velikih Lašča, govorio je i Andrej Perhaj: čuli smo legendu o Franu Levstiku, Josipu Stritaru, Joži Javoršeku, Martinu Krpanu, Prešernovoj Rozamundi i Andreju Turjaškom.

Publika, među kojom su bili i voditelj sektora za praćenje položaja Slovenaca izvan granica RS i za statusna pitanja Rudi Merljak i Željko Zaninović iz Ureda gradonačelnika Grada Zagreba, dugim je i iskrenim pljeskom nagradila oba gosta.