Zagreb – 3. srpnja 2015.    Na prigodnoj svečanosti u palači Dverce, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić uručio je Medalje Grada Zagreba predstavnicima vijeća nacionalnih manjina Grada Zagreba za istaknuti doprinos očuvanju i zaštiti položaja manjina i aktivno sudjelovanje u upravljanju lokalnim poslovima. Medalje su dobili i zaslužni djelatnici Zrinjevca, Zračne luke Zagreb i HAVK Mladost za uzoran uspjeh i nesebično zalaganje u radu te Društvo turističkih vodiča Zagreba i Srednjohrvatske makroregije za poseban doprinos u promociji kulture, povijesti i turizma te uzoran uspjeh i nesebično zalaganje u radu.


Čestitajući dobitnicima priznanja, gradonačelnik je istaknuo kako njihova djela govore više od riječi te služe na čast i ponos Zagrebu. Ovo je samo mali simbol zahvale za naše sugrađane koji promiču Zagreb na mnogostruke načine, koji potiču izvrsnost i koji su najbolji ambasadori Zagreba kao multietičnog, multikuluturalnog te najsocijalnijeg grada.

Inače, Medalja Grada Zagreba dodjeljuje se građanima Grada Zagreba i drugim osobama koje rade na području Grada Zagreba, udrugama, trgovačkim društvima, ustanovama i drugim pravnim osobama za postignute uzorne uspjehe u radu.   (http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=77791)

medalja GZ1

Medalju Grada Zagreba u ime Vijeća slovenske nacionalne manjine Grada Zagreba, primio je predsjednik Vijeća Darko Šonc (lijevo uz gradonačelnika). Foto: www.zagreb.hr

medalja GZ2

Čestitke gradonačelnika Milana Bandića. Foto: www.zagreb.hr