Ministrica vanjskih  poslova Republike Slovenije, Tanja Fajon, posjet Zagrebu počela je u Veleposlanstvu Republike Slovenije, gdje se susrela s predstavnicima slovenske zajednice u Hrvatskoj, predsjednicom Saveza slovenskih društava u Hrvatskoj, Barbarom Riman, počasnim predsjednikom Saveza slovenskih društva u Hrvatskoj i predsjednikom Slovenskoga doma Zagreb, Darkom Šoncem i saborskom zastupnicom Barbarom Antolić Vupora. Zahvalila im je na trudu koji ulažu u očuvanje slovenskog jezika i kulture te istaknula važnost političke zastupljenosti na svim razinama za razvoj slovenske zajednice u Hrvatskoj.

Uz domaćina, ministra vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Gordana Grlića Radmana, ministrica Fajon se sastala i s predsjednikom države Zoranom Milanovićem i premijerom Andrejem Plenkovićem. Istaknula je potporu Slovenije punoj integraciji Hrvatske u Europsku uniju s planiranim uvođenjem eura i ulaskom u schengenski prostor početkom sljedeće godine.

(izvor: https://www.gov.si/novice/2022-07-06-ministrica-fajon-na-prvem-obisku-v-zagrebu-o-krepitvi-dobrososedskih-odnosov/)

Foto: Ministarstvo vanjskih poslova Republike Hrvatske

Ministrica Tanja Fajon s predstavnicima slovenske zajednice u slovenskom veleposlanstvu. Foto: Tamara Plankar