Povodom Dana državnosti Republike Slovenije i 30. obljetnice uspostave diplomatskih odnosa između Slovenije i Hrvatske, u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti održan je prijam. Počasna gošća bila je državna tajnica u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, Andreja Zgombić Metelko, koja je, kao i veleposlanik Republike Slovenije, Nj. Eksc. Gašper Dovžan, između ostalog istaknula kako obje države dobro surađuju te da će ta suradnja biti još i bolja.
Prijamu organiziranom u suradnji Veleposlanstva Republike Slovenije, Slovenskoga doma Zagreb i SLO CRO poslovnog kluba, nazočili su ugledni gosti iz kulturnog i političkog života, predstavnici diplomatskog zbora, gospodarstvenici i pripadnici slovenske zajednice u Hrvatskoj.
Posjetitelji su na platou MSU-a mogli uživati u koncertu renomiranoga slovenskog glazbenika Vlade Kreslina i skupine Mali bogovi koji su izveli neke od Kreslinovih najdojmljivijih skladbi te u dokumentarnom filmu Poj mi pesem / Pjevaj mi pjesmu, emitiranom prije početka prijama. (akm)

Više u Novom odmevu 79

Foto: akm